Demokrati logga

Om oss

En arena för politikens ledarskapsfrågor

Vi tar emot er utanför era partier, sakfrågorna och ideologierna för att prata arbetsmiljö

Med mångårig erfarenhet av att framgångsrikt ha drivit nätverk för kvinnor på ledande positioner i näringslivet i kombination med lång erfarenhet av kommunpolitik startade vi denna ideella förening.

Vi tycker att det saknas en fri plattform för de aktiva i politiken att kunna mötas och dela erfarenheter i ett tryggt rum. Att leda i politiken är ensamt och utsatt men ni är många som delar just den erfarenheten. Vi vill erbjuda en mötesplats i Klara K Demokrati för er verksamma i eller omkring politiken men utanför partierna och sakfrågorna.

Hur har du det i just ditt uppdrag? Vad håller dig vaken i vargtimmen? Vill du möta andra i samma situation och med samma uppdrag i andra kommuner?

Följ Klara K Demokrati på Instagram Facebook  LinkedIn för uppdateringar.

Klara K Demokrati är en ideell förening. Vi har beviljats etableringsstöd genom statsbidrag från Jämställdhetsmyndigheten för kvinnors organisering.

Styrelsen

Petra Nedfors, ordförande

Tidigare kommunpolitiker. Demokratikämpe, feminist och något av en handelsresande i jämställdhet. Statsvetare med bakgrund som ekonom i näringslivet.
070-604 57 50
suzanne.akerlund@klara-d.se

Camilla Wagner, ledamot

Prisbelönad ekonomijournalist och debattör, är en flitigt anlitad moderator och föreläsare. Hon har sin bakgrund som redaktör på Veckans Affärer och är idag ordförande för Fredrika Bremer-förbundet samt konsult, krönikör och VD för Klara K.

 

 

Jesper Strömbäck, ledamot

Professor i journalistik och politisk kommunikation vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet.

Mer om Jesper Strömbäck

Frida Stranne, ledamot

Fil.dr i Freds- och utvecklingsforskning och lektor i statsvetenskap vid Högskolan i Halmstad

Affillierad forskare vid Nordamerikainstitutet Uppsala universitet

Mer om Frida Stranne

Verksamhetsberättelser